4 portioner
• 2 dl matvete
• 400 g rödbetor
• 3 vitlöksklyftor
• 1 tsk timjan
• 1 tsk salt
• 1 msk socker
• ½ dl olja
• 1 frp fetaost
• Citronsaft
• 4 torskfiléer
• peppar, salt
Koka matvetet enligt anvisning, gärna med en buljongtärning. Skala och tärna rödbetorna och bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skala och hacka vitlöken och stö över den och timjan på rödbetorna. Strö på salt och socker och ringla över oljan. Blanda väl. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, blanda runt efter ungefär halva tiden. Ta ut rödbetorna och sänk temperaturen på ugnen till 150 grader.
Salta och peppra fisken på båda sidor och lägg i en ugnsfast oljesmord form. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen. Baka fisken i ca 15 minuter, tills den är fast i köttet.
Blanda samman rödbetor och matvete, smulad fetoost och pressa eventuellt i lite citronsaft. Servera tillsammans med någon typ av sallad (vi hade idag bara färsk spenat, och det gick finfint)