Ugnsbakad torsk med matvetesallad

4 portioner
• 2 dl matvete
• 400 g rödbetor
• 3 vitlöksklyftor
• 1 tsk timjan
• 1 tsk salt
• 1 msk socker
• ½ dl olja
• 1 frp fetaost
• Citronsaft
 
• 4 torskfiléer
• peppar, salt
 
Koka matvetet enligt anvisning, gärna med en buljongtärning. Skala och tärna rödbetorna och bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skala och hacka vitlöken och stö över den och timjan på rödbetorna. Strö på salt och socker och ringla över oljan. Blanda väl. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, blanda runt efter ungefär halva tiden. Ta ut rödbetorna och sänk temperaturen på ugnen till 150 grader. 
 
Salta och peppra fisken på båda sidor och lägg i en ugnsfast oljesmord form. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen. Baka fisken i ca 15 minuter, tills den är fast i köttet.
 
Blanda samman rödbetor och matvete, smulad fetoost och pressa eventuellt i lite citronsaft. Servera tillsammans med någon typ av sallad (vi hade idag bara färsk spenat, och det gick finfint) 
 

Bättre och bättre

Sitter och utvecklar min sociala kompetens. Ringer alla de där telefonsamtalen som jag skjutit upp allt för många veckor:P Än så länge går det bra! Eller bra och bra, de jag har pratat med har varit trevliga, men hon jag skulle till på miljökontoret är ledig till nästa vecka och fotvårdarna sitter med kunder och har inte tid att prata nu.
 
Vet i alla fall att min Iphone skickas idag! Typiskt att den skickas precis när man ringer, är inte det liiite skumt?
 
Förkylningen som jag drog på mig i helgen var av den milda sorten kan jag glatt meddela. Näsan rinner, men annars så mår jag faktiskt hyfsat bra. Kanske blir skidtävling i helgen i alla fall *ler*

Måndagsmiddag

Spaghetti med räkor, chilli och vitlök
• 400 g spaghetti
• 4 klyftor vitlök
• ½ tsk sambalolek
• 1 frp krossade tomater ( tolv halverade färska kocktailtomater i grundreceptet, men detta gick ganska bra det också)
• 200 g färsk spenat
• 1 burk färdigskalade räkor (självklart blir det snäppet bättre med handskalade räkor)
• Citron
 
Koka spaghettin enligt anvisning. Skala och hacka vitlöken. Fräs i olja eller smör och tillsätt sedan sambalolek. Fräs snabbt och häll sedan över de krossade tomater. Låt hälften av vätskan koka in. Slå över pastan i tomaterna och låt bli varmt. Grovhacka spenaten och blanda i den och räkorna i pastan. Servera med en citronklyfta.
 
 

Födelsedagbarnet

I lördags fyllde bästaste mamman 60 år! och vi var och uppvaktade henne hela familjen. Började med tårta och mysfrukost och sen fick hon såklart en helkroppsmassage (det minsta man kan begära när man har en dotter som är massör*ler*). Framåt eftermiddagen for vi ner till Södra berget för spa och middag. En mycket mycket mysig dag, tack familjen för att ni är min!♥
Grattis mamsen på din 35:e 25årsdag! ;) ♥

Swimning

Det börjar "flyta" på bra med simningen nu! Känns jätteroligt! Igår körde vi 200 meter frisim på tid. Jag kom in på 2:41, vilket är nio sekunder bättre än sist vi tog tid. Det kändes inte helt hundra med andning och vändningar, så det finns förbättringsmöjligheter. Ner till 2:30 är mitt mål. Snabbaste jag simmade under tävling (för ganska många år sedan nu) är 2:17 om jag inte missminner mig, så 2:30 känns väldigt realistiskt.
 
Har även fått till tekniken på fjärilsimmet hyfsat. Jag orkar i alla fall 25 meter problemfritt, känns mycket bra!
 
Idag var det en man som också var och simmade som undrade om jag aldrig blir trött, så det borde ju ha sett ganska så bra ut *ler*
 
Imorgon blir det Bodypump, men först skola 9-16 och studiebesök 16.30-18. Lång dag..
 
Snart är det helg och hemresa!!

Helg!

Igår var jag och syster på bio! Vi såg "Life of Pi" och det var första gången jag var på 3Dfilm (lite efter jag vet). Det var jobbigt i början, men man vande sig ganska snabbt. Filmen vet jag inte riktigt vad jag tyckte om. Den var inte alls som jag trodde att det skulle vara, och mycket sorglig. Men samtidigt väldigt bra och tagande...på nåt sätt.
 
Idag har det varit en såndär skön ledig dag. Jag tog sovmorgon, åt en grötfrukost i lugnt och ro samtidigt som jag stirrade på korsordet utan att komma fram till speciellt mycket. Sedan svidade jag om jag begav mig mot gymmet i solsken (underbart!). Hade tänkt att gå på pass, men det var fler som hade samma tanke, så jag hann inte boka mig på nåt *snyft*. Så det fick bli rodd och lite styrka för mage, rygg och axlar. Avslutade med 3,2 kilometer simning. Hade gärna simmat längre, men energin tog slut. Jag måste verkligen bli bättre på att ta med mig så jag kan fylla på energi under långpass!
 
Nu sitter jag i soffan efter en god middag bestående av tonfisksallad med massa avocado och ägg. Gjorde en röra av tonfisken som innehåller tonfisk (såklart), majonäs, turkisk yoghurt, pressad citronsaft och svartpeppar. Mysche gott!
 
resten av kvällen ska jag försöka viga åt plugg. Prov i hygien på tisdag, spännande!
 

Hard work

Det blev en lång dag idag. Gick hemifrån 06:40 och kom hem 18:15. Men det har varit en bra dag! Jag är nog mest bara bortskämd med att gå halvdagar *flin*. Kommer dock inte att jobba riktigt så här långa dagar när jag kör igång heller. Det pallar jag inte. I och för sig kan man ju räkna bort ett par timmar i restid också, sånt är det ju inte så mycket av hemma. Oavsett vart i stan man jobbar så är det ju "nära".
 
Men som sagt, det har faktiskt varit en bra dag idag. Jag har känt mig hyfsat duktig med mina kunder. Kommit ett litet steg i rätt riktning. Iblnad känns det verkligen som att man står och stampar, men idag kändes det bra. Flera såna dagar tack!

Svarta bönor i tomatsås

Hade lite dåligt med idéer till middag, men tillslut så fick det bli detta:
 
Svarta bönor i tomatsås med penne och parmesan
 
4 portioner pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 burk krossade tomater
2 tsk äppelcidervinäger
1 burk svarta bönor
salt, peppar, örtkryddor
1 tsk honung
 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. skala och hacka löken, skiva champinjonerna och bryn i smör eller olja. Häll på de krossade tomaterna och vinäger. Låt koka cirka tio minuter. Tillsätt böner och låt bli varmt. Smaka av med kryddor och honung. Blanda pastan och såsen och servera med hyvlad permesan (även halverade cocktailtomater och färsk basilika hade varit gott till, men det hade jag inte hemma)

Yrluva

Jag var nog lite trött när jag gick från skolan idag. Somnade på tåget och när jag vaknade var jag i Farsta Strand...den stationen finns inte ens på min linje. Det tog ett tag innan jag insåg att jag redan i Karlberg klivit på fel tåg. Så kan det gå. Visste som tur var precis hur jag skulle ta mig tillbaka, men hade såklart otur vid alla byten så det tog sin lilla tid. Tur snöandet inte gjorde saken värre!
 
Ikväll är det dags att testa nya klätterskorna! Wiiiie!

Åreweekend

I helgen tog jag och älsklingen en liten tur till Åre där vi hälsade på ett par kompisar. Det var hur mysigt som helst! På lördagen trotsade vi kylan och gav oss ut på en liten skidtur. Då det var cirka -20 när vi gav oss ut så klädde jag mig jättemycket, men när jag väl fått upp värmen på skidorna kändes täckbyxorna och jackan överflödigt. Kul var det i alla fall! Och efter skidturen var vi på afterski och såg Wallmans salonger. Det var vi och alla norska studenter *flin*. Kändes ganska skönt att åka hem till Håkan och Eva och äta middag och slappa resten av kvällen. På söndagen blev det en riktig skiddag...på tvn. Kändes rätt okej det också. Men nästa gång vi kommer upp hoppas vi på lite mildare väder så att man faktiskt kan njuta av att vara utomhus.
 
 
 
 

Phånigt

Har även jag trillat dit? En Iphone 5 är nu påväg hem till mig. Har funderat fram och tillbaka hur jag ska göra, och nu ringde det en försäljare och "lurade" dit mig. Känner mig som vanligt efter "stora" köp orolig i magen. Gillar inte alls att köpa saker!! Men jag hoppas verkligen att det här blir bra! Har ju i alla fall ett par veckor på mig att fundera. Sen ville jag ju egentligen ha en 4S då den är "snyggare", men man ska väl inte bara gå efter utseendet *flin*
 

På håret

Idag är det buss hem som gäller. Var nära på att missa den då jag satt vid fel gate. Y-bussen skulle gå därifrån, men inte 16.30 utan 17.30, och inte såg jag det. Det var bara en himla tur att det var en kille till som gjort samma fel, men upptäckte detta tio minuter innan avgång.  Pjuh! Hade varit drygt att vänta en timme till och betala en ny biljett.
 
På skolan har vi idag fått gjuta siliconinlägg. Nej, inte till boobsen! Men till tårna, eller mellan tårna. Så nu har jag en liten en mellan stortån (hallux) och två nummer två (digII). Behöver inte egentligen, men tänkte att det är säkert bra att man vet hur det känns. Kan meddela att den skaver litegranna, så skulle nog behöva slipa till den lite. Får se om det blir tid till detta nästa vecka när vi kör igång med kundmottagning igen.
 
Som sagt, på väg hem nu! Yey! Blir en natt hemma innan vi drar vidare till Åre tidigt imorgon.Håll tummarna för finväder! 
 
 

I did it!

Glädjande besked idag: Godkänd på även dessa prov. Härligt att slippa släpa hem alla böcker och pärmar i helgen! Har dock inte fått se resultatet ännu då alla inte gjort provet.
 
Glad glad! Nu ska jag till fotvårdsskolan och jobba med nagelkorrigeringar igen. I like it!

Utveckling

Nu händer det spännande grejer i skolan. Vi har börjat med korrigeringar av naglar. Idag testade vi att klistra på varandra. Nu är det tyvärr inte så många i klassen som har problematiska naglar, men man får som ändå ett litet hum om hur de ska fästas. På eftermiddagen blev det underbensmassage. Smärtsamt i ömma muskler, men samtidigt så skönt!
 
Imorgon fortsätter vi, och samma på fredag och jag ska banka in all informotion i skallen!
 
Igår hade vi prov i Sjukdomslära och Hudsjukdommar. Tycker att jag borde ha klarat dem, jag booorde kunna allt som kom i provet. Men vi får se. Chansade på lite för många frågor. Förhoppningsvis får vi tillbaka resultatet imorgon. Har ingen vidare lust att sitta och råplugga för omprov i helgen, för då ska vi till Åre på snabbvisit. Längtas *ler*

Energikick

Efter ett par timmar i skidspåret behöver kroppen lite ny energi. Idag till lunch bjöd jag mig själv på denna energikick:
 
Bovetegröt med russin, lin- och solrosfrön, 1-2 port
♥ 1 dl helt bovete
♥ ca 4 dl vatten
♥ ca 1 tsk salt
♥ linfrön
♥ solrosfrön
♥ russin
 
Slå kokhett vatten över vetet och skölj det sedan i kallt vatten. Koka upp nytt vatten (4 dl) och tillsätt vetet. Låt koka under lock i tio minuter. Dra kastrullen från värmen, tillsätt salt och låt stå och svälla ytterliggare 10 minuter. (jag hade efter denna tid fortfarande vatten kvar i kastrullen som jag helt enkelt hällde av). Blanda ner russin, lin- och solrosfrön i gröten och servera med blåbärssylt och kall mjölk. GOTT!

Vegetariska vårrullar

I julklapp fick jag bland annat en digitalkamera av mamma och pappa, så nu kan jag äntligen börja lägga ut lite bilder här på bloggen igen! Börjar med dagens middag. Blev så insprierad av min kära kollega Linda på jobbet här om dagen när hon hade vårrullar till lunch, så jag var som tvungen att testa göra såna själv...
 
Vegetariska vårrullar, 6 st (ca 2-3 pers)
 
Fyllning:
♦ Glasnudlar
♦ Rårinva morötter
♦ En rödlök, skuren i tunna klyftor
♦ sambalolek
♦ Ostronsås
♦ Salt och peppar
 
♦ 6 ark av rispapper
♦olja att fritera i (jag använde rapsolja)
 
Koka nudlarna after anvisning. Stek lök och morot i olja tills de är mjuka. Blanda i nudlar och kryddor och smaka av. Lägg rispappersarken i blöt i kallt vatten några minuter. Ta upp dem när de är mjuka och håll dem fuktiga i en blöt handduk medans du eftersom fyller dem. Ta fram arken ett och ett, lägg på fyllning, vik först in kanterna och rulla sedan ihop dem. Fritera i olja tills de är gyllerbruna och krispiga på ytan. Servera tillsammans med kokt jasminris, en sallad och sötsursås.
 
 
 Innan fritering
 
 Färdiga!
Tog tyvärr ingen fin uppläggningsbild, men kan berätta att det blev mycket mycket gott i alla fall. Och var lättare att göra än jag trodde. Det är ju det där med fritering som kan vara lite knepigt, men det gick ju det också *ler*
 
 

Julledighet

Oj så skönt det har varit att vara hemma. Synd bara att tiden har gått så fort. Jag har jobbat heltid så har inte alls hunnit med allt jag ville göra. Men jag klagar inte på det, det var jättemysigt att vara tillbaka på jobbet och det kommer kännas ännu bättre sen när lönen kommer *ler*
 
Dagen före julafton fyllde min underbara sambo år, så då hade vi middag med familjerna Bentsen och Olsén. Fjorton pers fick vi plats runt vårat bord. Är mycket mycket nöjd med det möbelköpet! Kvällen blev jättemysig och avslutades även med besök av bästa grannarna.
 
På julafton jobbade Micke hela dagen. Själv började jag inte förens fyra på eftermiddagen, så jag passade på att vara där jag trivs allra bäst (speciellt på jul). I Häggdånger. Mycket skön dag!
 
Mellandagarna for förbi i en väldans fart. Vi fick två riktigt fina dagar med sol och ca -5 och då passade vi såklart på att åka lite längdskidor. Riktigt härligt var det! Sedan regnade det på lördagen...men vi var ut idag igen och spåren var nästintill ännu bättre nu. Hårda och fina, kanske aningen för isiga för en med min balans, men det gick härligt fort och jag fick mycket stakningsträning. Under 50 minuter på milen och snitttid på 12,4 km/h, det är inte dåligt.
 
Nu hoppade jag lite i tiden märker jag, men det gör inget. På nyårsafton jobbade jag långpass och som tur är så har jag underbara vänner som fixar fest! Bara att komma dit och slappna av och njuta av sällskapet! Kvällen blev precis lagom och jag var inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara. Tusen tusen tack bästa A-M och Zeb  för bästa nyårsfirandet hittills.
 
Idag har jag försökt ta tag i verkligheten igen. Jobbat lite i företaget, städat lägenheten och börjat fundera på packning inför resa tillbaka till Stockholm på söndag. Imorgon är sista jobbdagen och i helgen så måste jag sätta igång med plugget inför provet på tisdag nästa vecka, och fixa bokföringen tillsammans med mamsen. Jag har det jag gör *ler*