Vegetariska vårrullar

I julklapp fick jag bland annat en digitalkamera av mamma och pappa, så nu kan jag äntligen börja lägga ut lite bilder här på bloggen igen! Börjar med dagens middag. Blev så insprierad av min kära kollega Linda på jobbet här om dagen när hon hade vårrullar till lunch, så jag var som tvungen att testa göra såna själv...
 
Vegetariska vårrullar, 6 st (ca 2-3 pers)
 
Fyllning:
♦ Glasnudlar
♦ Rårinva morötter
♦ En rödlök, skuren i tunna klyftor
♦ sambalolek
♦ Ostronsås
♦ Salt och peppar
 
♦ 6 ark av rispapper
♦olja att fritera i (jag använde rapsolja)
 
Koka nudlarna after anvisning. Stek lök och morot i olja tills de är mjuka. Blanda i nudlar och kryddor och smaka av. Lägg rispappersarken i blöt i kallt vatten några minuter. Ta upp dem när de är mjuka och håll dem fuktiga i en blöt handduk medans du eftersom fyller dem. Ta fram arken ett och ett, lägg på fyllning, vik först in kanterna och rulla sedan ihop dem. Fritera i olja tills de är gyllerbruna och krispiga på ytan. Servera tillsammans med kokt jasminris, en sallad och sötsursås.
 
 
 Innan fritering
 
 Färdiga!
Tog tyvärr ingen fin uppläggningsbild, men kan berätta att det blev mycket mycket gott i alla fall. Och var lättare att göra än jag trodde. Det är ju det där med fritering som kan vara lite knepigt, men det gick ju det också *ler*
 
 

Kommentarer :

#1: Kotten

men oj oj farligt, kan du göra dessa gobitar själv, åååh va ja ska se framåt när du gör det till mig haha ;) Nej men kul att man kunde göra själv, du är så duktigt på sånt! :)
Kraaam

skriven

Kommentera inlägget här :