![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/71339/images/2010/dsc00269_85101764.jpg)
Kött:
500 g fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Smör/margarin att steka i
Potatissallad:
Fast potatis
2 st mellanstora gula lökar
olivolja
Rucola
Solrosskott
Körsbärstomater
Fetaost
Basilikaolja:
En kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 msk vatten
Bryn köttet i smöret i en panna, lägg över det i en ugnssäker form och låt det eftersteka i ugnen på 125 grader i ca 40 minuter. Ta sedan ut det och låt det vila i folie medans potatisen ugnsbakas.
Medans köttet står i ugnen så skala potatis och lök, skiva i inte allt för tunna skivor och lägg i en långpanna. Ringla over olivolja, peppra och salta. När köttet är klart så höj ugnstemperaturen till 225 grader och ställ sedan in pannan i ungefär 20-30 minuter.
Blanda alla ingredienserna till basilikaoljan i en mixer eller i en hög skål med mixerstav.
Skölj roculan, solrosskotten och tomaterna. Hacka fetaosten. Blanda allt detta med potatisen och löken.
Passar bra att äta potatisen till sommaren till grillad fläskfilé eller annat kött också. Den var fräsch och samtidigt matig och god. Basilikaoljan har blivit en ny favorit med. Känner mig riktigt nöjd med vad jag åstadkom idag! *ler* Till efterrätt blev det samma som i måndags, pinocciotårta med kiwi, fast den här gången i bakelseform.
Har fått blommor och paket av A-M idag också! Hon är ju för söt! Fick massa fina saker i temat rosa, min färg *ler*. Nu är hon ute och kör mat, men snart kommer hon hem igen och då ska vi krypa upp i soffan, kolla på rosa filmer och äta godis hela kvällen. Känns mycket bra måste jag säga, jag har saknat henne! ♥
Denna middag var lagad av en topp chef! ;D Satan vad gott det var!!
skrivenSom sagt, vi måste verkligen laga mer från den där boken. Det nästa blir nog laxen eller vad tror du?? ;) något gott blir det iaf!