Tänkte prova på att göra falafel i lördags. Det är ju så gott och Micke har en fritös som jag aldrig har använt, så varför inte tänkte jag.
Smeten blev jättegod, men där tog det stopp. Friteringen var inte så lätt som jag hade trott. Hade bullarna i ca 3 minuter. När jag skulle ta upp dem var de spårlöst försvunna...what?! Ja, de hade löst upp sig i oljan. För att detta inte skulle hända igen så fick jag ha dem i en mycket kort stund, vilket resulerade i att de inte blev så där krispiga och goda, utan mer degiga och...ja, goda var det kanske, men inte som de skulle vara. Ja ja, det kan ju inte bli sämre nästa gång i alla fall *flin*
Som tur var så var jag i goda vänners lag och vi hade mycket annan mat att bjuda på så det gick bra ändå! Gjorde bland annat en saffranscouscous som i alla fall jag blev helt såld på. Recept:
3 dl fullkornscouscous
½ pujolök
50 g soltorkade tomater i olja
1 tsk (ca) hackad färsk chilipeppar
1 msk hackad färsk koriander
½ pkt saffran
Salt och peppar
Koka couscousen efter anvisningar på paketet. Strimla pujolök och soltorkade tomater och stek i olja tillsammands med övriga kryddor. Blanda i couscousen och smaka av med salt och peppar. Vill man ha en mer matig vegetarisk rätt så kan man blanda i kikärtor.