Lördagsgott

Grillad fläskfilé med sparrisrisotto, varma tomater och basilikaolja
Sparrisrisotto
1 gul lök
3 dl avorioris
2 dl vitt vin
10-15 dl buljong från tärning
1 knippe färsk sparris i munsbitar
1 dl parmesanost
 
Fräs löken i olja, tillsätt riset och fräs det snabbt innan du häller på vinet. Låt vinet koka in och späd sedan eftersom med buljongen tills riset är krämigt och precis har lite tuggmotstånd (ca 20 min). Stek under tiden sparrisen i olja tills den är precis mjuk. Ta risotton från värmen blanda i parmesan och sparris (spara knopparna till garnering.
 
Basilikaolja
2 deciliter färsk basilika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
 
Mixa örterna tillsammans med olja och vitlök. Smaka av med salt.
 
Fläskfilén fick Micke ta hand om och vad jag fick höra var den marinerad i bland annat öl, mycket gott. Tomaterna penslade vi med olja och bakade i ugnen tillsammans med fläskflién.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: am

Åh vad smarrigt!! vad mysigt ni har! <3 Saknar dig<3

skriven
#2: AM

Åh vad fint det blev!! :D Det blev så du i bloggen nu än innan! <3

skriven

Kommentera inlägget här :