Kyckling- och räkjambalaya

Kyckling- och räkjambalaya, 4 port
 
• 3 själkar selleri i små bitar
• 1 hackad gul lök
• 1 hackad röd paprika
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 2 msk tomatpuré
• 1 msk timjan
• 3 kycklingfiléer skurna i munsbitar
• 1 fint hackad grön chili
• 250 g långkornigt ris
• 1 tsk cayennepeppar
• 400 g (1 burk) körsbärstomater
• 3 dl hönsbuljong
• 1 ½ dl vitt vin
• 250 g skalade räkor
 
Stek selleri, gul lök, paprika och vitlök mjuka i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och timjan och stek ytterliggare ett par minuter. Bryn kycklingen i en stor gryta tills den fått fin färg, tillsätt grönsakerna, chili, ris, cayennepeppar, tomater, buljong och vin. Låt koka i ungefär 10-15 minuter tills riset är mjukt. Tillsätt tillsist räkorna och garnera eventuellt med färska örter. Servera med ett gott bröd till. 
 

Kommentera inlägget här :