Smarränger

Det blev ett gäng maränger igår. Och de blev såå bra! Krispiga utanpå och sega inuti. Måste intala mig själv att de håller länge, så jag behöver inte alls "offra"mig och äta upp alla nu i veckan. Blev ju som ett bra gäng på sex äggvitor. 
Maränger, ca 60 små
3 äggvitor
1 krm ättika
2 dl socker

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt ättikan och vispa lite till. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa tills du har en blank skummig smet. Det stod i receptet att man skulle kunna vända bunken utan att smeten for ut efter man haft i sockret, men så blev då inte min smet. Men den blev ju bra ändå.

Lägg över smeten i en spritspåse och spritsa ut maränger i önskad storlek på plåt med bakplåtspapper. Grädda i varmluftsugn 100 grader i cirka 50-60 minuter. Ta ut en maräng och prova om den är lagom torr innan du tar ut resten. 


Kommentera inlägget här :